Огромна подкрепа за каузата на карловци

Огромна подкрепа за каузата на карловци

Пролетният благотворителен бал на Ротари клуб Карлово даде още една сериозна заявка за амбициозния проект, на който клубът посвещава усилията си втора поредна година. По време на стилния прием на 18 март в родния град на Евлогий и Христо Георгиеви, бяха събрани над 17 000 лева в подкрепа на каузата по реализирането на Първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса”.

Изисканото събитие уважиха представители на местната общинска администрация в лицето на заместник-кмета на община Карлово Стойо Карагенски и на Председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков. Сериозна подкрепа и съпричастност към каузата организаторите на събитието получиха и от Ротари обществото в България. Приятели от Ротари Пловдив, Ротари Пловдив-Пълдин, Ротари Пловдив-Филипопол, Ротари Панагюрище и Ротари Пирдоп се събраха, за да подкрепят родолюбивата кауза на карловци.

След официалната част и приветствените речи известното лице от телевизионния екран Драгомир Драганов се погрижи за доброто настроение на гостите. Само за няколко часа, с личната подкрепа на значителна част от присъстващите, организационният бюджет на Наградите нарастна с внушителните близо 18 000 лева.

Изисканото събитие е част от календара на фондонабиращите мероприятия, които съпътстват амбициозната инициатива на Ротари клуб Карлово да възкресят паметта на най-успелите български предприемачи и банкери Евлогий и Христо Георгиеви – меценатите, които дадоха равностойността на 18 тона злато за построяването на Софийския университет.

Церемонията по връчването на Първите национални награди „Евлогий и Христо Гоергиеви” ще се състои на 11 май тази година в Софийски университет, а каузата вече се ползва с официалната подкрепа на редица бизнес и хуманитарни организации, академичните ръководства на най-престижните висши учебни заведения в страната и редица други партнириращи организации.

Вашият коментар

Close Menu